Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Grote Wetenschapsdag

2 oktober 2019

€20

Waarom worden dieren gesmokkeld? Hoe is dierensmokkel georganiseerd? En wie zijn er bij betrokken? Reis met criminoloog Daan mee naar Europa, China en Zuid-Afrika en ontdek wat er precies gebeurt bij het illegaal smokkelen van dieren!

Tijdens de Grote Wetenschapsdag maken basisschoolleerlingen in heel Nederland in één ochtend kennis met wetenschap en technologie in de klas. De Grote Wetenschapsdag is voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 en wordt in 2019 georganiseerd op woensdag 2 oktober. Elk jaar draait de Grote Wetenschapsdag om een ander thema, dit jaar is dat dierensmokkel.

Lesmateriaal
Aan de hand van uitgebreid lesmateriaal gaan de leerlingen aan de slag met het onderzoek van Daan van Uhm van de Universiteit Utrecht. Hij doet onderzoek naar ‘groene criminaliteit’: het illegaal smokkelen en verhandelen van dieren en ander natuurlijk materiaal, bijvoorbeeld neushoornhoorns, kaviaar en hout.

Meld jouw groep aan op de website: https://www.uu.nl/onderwijs/grote-wetenschapsdag.

Organisatie
De Grote Wetenschapsdag wordt georganiseerd door het Kenniscentrum Talentontwikkeling Wetenschap en Technologie (KTWT) en het Wetenschapsknooppunt (WKUU), beide van de Universiteit Utrecht.

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
2 oktober 2019
Kosten:
€20
Website:
www.grotewetenschapsdag.nl

Organisator

Universiteit Utrecht
E-mail:
grotewetenschapsdag@uu.nl
Website:
www.grotewetenschapsdag.nl