Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kiko’s Kinderboekenweek 2020 voorstelling “Oma Kikonella’s Koffertje””

september 23 @ 08:00 - oktober 18 @ 17:00

“Kiko heeft op zolder een koffertje van haar oma Kikonella gevonden vol speelgoed en gebruiksvoorwerpen uit haar opa en oma’s tijd.

Er zitten vreemde zaken tussen en Kiko gaat met de kinderen terug in de tijd om deze wereld van vroeger te ontdekken.

Wat zou alles zijn, waar zou het voor gebruikt zijn en hoe zou het werken?

En is het speelgoed waar oma mee speelde en de muziek waar opa naar luisterde ondertussen ouderwets of toch nog steeds ook vet cool?!

Terwijl Kiko met de kinderen op onderzoek uitgaat naar de voorwerpen van vroeger blijkt in ieder geval dat Oma Kikonella’s goede oude tijd niet zomaar de gewone oude tijd was… Er gebeuren af en toe rare, vreemde, bijzondere en grappige dingen met de spullen uit Oma Kikonella’s koffer.
Zoals die grammofoonplaten die van kleur veranderen, de gulden die in het niets verdwijnt, en de letter koekjes die we met behulp van een oude koffiemolen en een oude weegschaal op magische wijze bakken…. ”

“Oma Kikonella’s koffertje” is een kindervoorstelling van ongeveer 50 minuten in het thema van de kinderboekenweek 2020: geschiedenis (terug in de tijd)(werelden van vroeger).

In deze vrolijke interactieve voorstelling gaat Kiko binnen dit thema terug in de tijd en ontdekt zij met de kinderen een wereld van vroeger.

Binnen het verhaal in dit thema komen naast verschillende gebruiksvoorwerpen en spelen uit een andere tijd ook allerlei goocheltrucs en jongleeracts voorbij.

De voorstelling is gericht op kinderen tot een jaar of 10 voor op school of in de bibliotheek tijdens de kinderboekenweek.

Er is ook een workshop met trucs en spelen uit opa en oma’s tijd waarin de kinderen (ook geschikt voor 10-12 jaar) zelf verschillende trucs uit opa en oma’s tijd kunnen proberen en leren (zoals diabolo, jojo, tollen, hoepelen, kaatsenballen en touwtjespringen).
De workshop is ook als inloop activiteit in de bibliotheek heel geschikt.

Deel deze pagina:

Gegevens

Begin:
september 23 @ 08:00
Einde:
oktober 18 @ 17:00
Site:
https://www.clownkiko.nl/kinderboekenweek.html