Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Poppentheater voorstelling van Popcontact: ‘Later word ik Ridder’

29 september 2021 @ 08:00 - 9 oktober 2022 @ 17:00

€9

Dromen over later en wat je dan wilt worden, is van alle tijden. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kunnen de leerlingen van de onderbouw genieten van de voorstelling Later word ik Ridder. Het is een voorstelling over dromen over later en over moedig je eigen weg vinden.
De prins, prinses, ridder èn gevaarlijke draak zullen in deze fantasierijke voorstelling niet ontbreken.

​Er waren eens heel lang geleden… een koning, koningin, hun enige prins Roderick èn juffrouw Jannie. Prins Roderik zal later koning moeten worden, net als zijn vader èn in het grote paleis gaan wonen. Maar Roderick droomt heel ergens anders over, hij wil een dappere ridder worden. Maar of dit mogelijk is….Roderik is namelijk de enige prins èn ziet slecht, daarom mag hij nooit naar buiten.
Mààr vlak voor hij koning wordt, krijgt hij een brief … er zit een prinses gevangen in kasteel Drakensteijn en zij moet gered worden. Dit kan alléén een ridder doen. Roderick vertrekt meteen, maar deze reis blijkt niet zonder gevaar. Onderweg is de hulp van de kinderen nodig.

Later word ik Ridder is een verhalende, spannende èn interactieve voorstelling, waarbij de kinderen actief betrokken worden. De voorstelling wordt gespeeld met een kleine en grote poppen èn een levensgroot paard. In 2020 hebben al zo een 1.000 leerlingen uit regulier en speciaal (basis)onderwijs genoten van deze voorstelling.

Reacties:

Leerlingen groep 1-4 :
Ik vond het grappig, gaaf.
Het paard was leuk.
De telefoon heeft mijn oma ook.
De draak was spannend.
Ieuw, ze gingen zoenen…


Marianne, leerkracht SBO Mozaïek: Onze leerlingen hebben genoten van de voorstelling. Ze waren van begin tot eind geboeid. De attributen en poppen spreken erg tot de verbeelding. Dat samen met een leuk verhaal en het gebruik van humor maakt de voorstelling tot een succes!

​Leerkrachten groep 4 Gooilandschool: Geweldige voorstelling. De groepen 4 hingen aan je lippen en leefden helemaal mee met het verhaal.

​Esther, vakdocent drama Mozarthof (ZML): Anke weet met haar poppen steeds te verwonderen. Het publiek (van jong tot oud) wordt direct meegenomen in het verhaal, haar spel is subtiel en innemend. Het past daardoor ook zo goed bij onze doelgroep, zeer moeilijk lerenden.
Een aanrader!

Deel deze pagina:

Gegevens

Begin:
september 29 @ 08:00
Einde:
9 oktober 2022 @ 17:00
Kosten:
€9
Site:
https://www.popcontact.nl/terugnaarderiddertijd

Organisator

Anke van Vliet-Zwiers
Telefoon:
0630475473
E-mail:
info@popcontact.nl
Site:
popcontact.nl