Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Poppentheater voorstelling

september 30 @ 08:00 - oktober 10 @ 17:00

Een voorstelling over moed, vriendschap, de middeleeuwen met in de hoofdrol prins Roderick, vogel Tuur, juffrouw Jannie, de draak èn… prinses Allegonda. De kinderen worden actief betrokken tijdens de voorstelling en gaan zo iets van de Riddertijd voor zich zien.

Er waren eens heel lang geleden… een koning, koningin, hun kleine prins èn juffrouw Jannie. Prins Roderik zal later koning worden, net als zijn vader èn in het grote paleis wonen.

Alleen wil Roderik helemaal geen kroon op later, maar een helm. Hij wil niet in een paleis wonen,
maar in een kasteel. Hij wil geen koning worden, maar een dappere ridder. Hij wil terug naar de Riddertijd op zijn paard, met een zwaard. Maar of dit mogelijk is….

Roderik is namelijk de enige prins in het land èn heeft bovendien slechte ogen. Daarom mag hij
nooit naar buiten. Toch is hij vastbesloten en op een dag vertrekt hij. Stiekem met zijn paard, zijn vogel Tuur (die heel ver kan zien) èn juffrouw Jannie, die onderweg pannenkoeken bakt.

Ze gaan op reis naar de Riddertijd, maar ze verdwalen en komen terecht bij kasteel Drakesteijn.

Daar ontdekt Roderick dat het nog niet zo gemakkelijk is om een ridder te zijn. Lekker spannend. Gelukkig komt alles goed, maar daar is wel de hulp bij nodig van de kinderen.

​Terug naar de Riddertijd wordt een verhalende, spannende èn grappige, interactieve voorstelling, waarbij de kinderen meehelpen en zo iets van de middeleeuwen voor zich gaan zien. De voorstelling wordt gespeeld met een poppenkast(eel), mooie poppen en een levensgroot paard.

​De voorstelling is natuurlijk ook geschikt voor SBO en SO. Er kan al geboekt worden. Mocht het zo zijn dat de voorstelling t.g.v. eventuele Corona maatregelen in oktober niet door kan gaan, dan gaan we op een later tijdstip terug naar de Riddertijd!

Leeftijd: 4-9 jaar.
Thema’s: Moed en vriendschap,
middeleeuwen, prinsen, prinsessen en ridders
Duur voorstelling: 45 minuten.

Deel deze pagina:

Gegevens

Begin:
september 30 @ 08:00
Einde:
oktober 10 @ 17:00
Site:
https://www.popcontact.nl/terugnaarderiddertijd

Organisator

Anke van Vliet-Zwiers
Telefoon:
0630475473
E-mail:
info@popcontact.nl
Site:
popcontact.nl