Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week van het Verkeer

23 september 2019 @ 08:00 - 17:00

Gratis

Kinderen en jongeren bewegen zich elke dag in het verkeer. Te voet, op de fiets, met de bus, op de skates. Tussen auto’s, bussen en scooters door. We willen allemaal dat iedereen veilig op school kan komen en veilig weer thuis. Maar rond veel scholen is het druk en onoverzichtelijk. Verkeerseducatie is daarbij letterlijk levensbelangrijk! Daarom vindt in maart 2020 de ‘Week van het Verkeer’ plaats.
Wat gebeurt er in de

Week van het Verkeer?
De Week van het Verkeer is een activiteitenweek én stedelijke campagne die bedoeld is om kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust te maken. De week wordt georganiseerd door Verkeersplein Amsterdam in opdracht van de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam. Tijdens deze week krijgen scholen en ouders handvatten om in de rest van het jaar continu bewust en actief mee aan de slag te kunnen.

Wat kan de school doen?
Scholen kunnen zich aanmelden om mee te doen met de Week van het Verkeer. In de week van 9 t/m 13 maart doe je met één of meerdere klassen mee met minimaal 1 verkeersactiviteit. Deze zijn kosteloos en worden gefaciliteerd door het projectteam van Verkeersplein Amsterdam. De activiteiten zijn bedoeld voor leerlingen en daarnaast (soms) ook voor de leraren, ouders en andere betrokkenen in de buurt. Ook zijn er tal van ideeën voor acties en projecten om verkeersveiligheid op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Wees er snel bij, er is een beperkt aantal activiteiten beschikbaar.

Wat levert het op?
• Leuke en leerzame workshops en activiteiten.
• Kennis en bewustzijn over verkeersveiligheid van kinderen.
• Handvatten hoe school, ouders/verzorgers en verkeersorganisaties samen kunnen werken rondom het thema verkeerseducatie.

Meld je aan! Lijkt het je leuk om met jouw school mee te doen aan de Week van het Verkeer?
Kijk voor meer informatie & aanmelden op: www.weekvanhetverkeer.nl

Deel deze pagina:

Gegevens

Datum:
23 september 2019
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Website:
https://forms.gle/ATpfiZRYsB8zSJre9%20

Locatie

Amsterdam

Organisator

Verkeersplein Amsterdam
Telefoon:
020 – 799 00 10
E-mail:
info@verkeerspleinamsterdam.nl
Website:
https://weekvanhetverkeer.nl/