AMÉLIE HANAN BRACKE – 10 JAAR

‘Als ik lees kom ik in een andere wereld terecht. Eén waar ik veel verschillende avonturen kan beleven. Ik lees het liefst boeken die zo spannend zijn dat ik ze bijna niet meer weg wil leggen. Waarbij ik hoofdstuk na hoofdstuk door wil lezen. Een boek waar ik dat bij had was het boek Lampje van Annet Schaap. Ik ga elk weekend naar de Bibliotheek om nieuwe boeken te halen. Het fijne aan de Bibliotheek vind ik dat er zo veel keuze is! Er zijn fijne zithoekjes, waar ik lekker in een hoekje kan zitten lezen en de boeken uit kan zoeken die ik mee naar huis wil nemen. Ik lees graag voordat ik naar bed ga. Als je dan net bij een heel spannend stukje bent blijf je nadenken over wat er kan gebeuren. Dan leef ik echt naar het moment toe dat ik verder mag lezen.’

Recensies van Amélie

100 % Coco Tokyo is een boek dat je meteen in de sfeer van kawaii brengt, dat is een Japanse stijl die helemaal rond schattigheid draait. Coco is een tienermeisje die heel erg veel van kawaii houdt. Op een dag krijgt ze een mail dat ze een van de vijf meisjes is die aan De Kawaii-Show in Tokyo mee mag doen. Daar is ze suuuper blij mee. En dan beginnen de avonturen. In het vliegtuig zegt ze aan de man die naast haar zit dat ze meedoet aan De Kawaii-Show, maar dat blijkt geen goed idee want daarna wil iedereen een selfie of handtekening van haar. En op een keer zijn Coco en een ander meisje een selfie aan het maken in Tokyo en plots worden ze gespot door fans die hen rennend achtervolgen. Coco en Colette kunnen net op tijd ontsnappen.

Dit is een leuk boek als je van kawaii houdt. Ik zelf hou wel van kawaii en ik vond het ook super leuk dat er kawaii stickers in het boek zaten, maar ik vond wel dat het een beetje te veel over mode ging.

  • Foto: Annemarie Terhell

Wist je dat…

Amélie Hanan een eigen blog heeft? Bekijk hem hier. 

Amélie Hanan is geïnterviewd door het Lees Magazine van Bol.com? Het interview lees je hier.

Amélie Hanan in de krant staat? Het artikel vind je hier*

*Let op! Alleen leesbaar voor abonnees van WeesperNieuws

Deel deze pagina: