Cas heeft zin in de Kinderjury

Het was een grote verrassing voor Cas, dat schrijver Jozua Douglas plotseling in de klas stond. ‘Hij ging voorlezen uit De rioolridder,’ vertelt Cas. ‘Toen zei hij ineens: een van jullie wordt Senaatslid voor de Kinderjury 2019. Wie heeft zich daarvoor opgegeven? Ik was de enige die zijn vinger opstak.’ Jozua had een baseballjack meegenomen, een pet en een button van de provincie Utrecht en installeerde Cas officieel als Senaatslid. Natuurlijk was er Kinderjurytaart. ‘Ik mocht de taart uitdelen,’ vertelt Cas. ‘Iedereen in de klas vond het cool. Ze wilden zelf ook wel in de Senaat!’

Jozua had een flinke stapel boeken voor Cas meegenomen. De Senaatsleden lezen dit jaar alle Nederlandstalige boeken van de leeslijst en kiezen daaruit een eigen winnaar. Die krijgt de Senaatsprijs. ‘Ik heb al drie boeken gelezen,’ zegt Cas. ‘Agent en boef, De Gorgels en het geheim van de gletsjer en De beesten van boer Bert. Dat laatste boek vond ik wel een beetje saai, ik ben er al iets te oud voor, denk ik.’

Natuurlijk gaat Cas reclame maken voor de Kinderjury om te zorgen dat er veel kinderen gaan stemmen. ‘Met twee vriendjes ga ik een filmpje maken. Misschien maken we ook nog banners.’

‘Boeken maken het leven leuker. Als je leest, verdwijn je helemaal in een avontuur. Al sinds 2003 ben ik boekrecensent van Kidsweek en 7Days. Dat betekent: iedere week nieuwe boeken lezen, avonturen beleven en daarover schrijven. Voor een boekenwurm als ik is dat de absolute droombaan!’ – Annemarie Terhell (interviewer en workshopcoach)
Deel deze pagina: