Dit is het Kinderboekenweek Leesteam!

Dit is het Kinderboekenweek leesteam!

Vanaf nu zijn deze vrolijke kinderen hét gezicht van de Kinderboekenweek en van de Kinderjury. Je kunt de komende tijd recensies, vrolijke vlogs en blogs van hun verwachten!
Houd daarom hun eigen, maar ook onze socialemediakanalen in de gaten.

Ze stellen zichzelf graag aan je voor:

Luka Bellinga (10 jaar)

‘Hoi ik ben Luka, 10 jaar oud en ik woon in Groningen. Ik vind het super leuk om te lezen en ik ben een gezellige kletskous die goed kan vertellen wat ik er van vind! Ik vind lezen zo leuk omdat je je fantasie de vrije loop kan laten! Ook ben ik niet bang om voor een grote groep mensen iets te vertellen. Mijn favoriete boeken zijn Het leven van een loser, Max Modderman, De Waanzinnige Boomhut en Costa Banana! Als jullie mij beter willen leren kennen kijk dan op mijn Instagramaccount: www.instagram.com/lukabellinga

Isis van Vlijmen (10 jaar)

‘Mijn naam is Isis, ik woon in Rotterdam en ben 10 jaar oud. Lezen brengt je in andere werelden en soms voelt het dan echt alsof je zelf in dat boek zit. Ik word van lezen rustig… soms ook heel druk omdat ik wil weten hoe het eindigen zal. Lezen kun je bijna overal doen, dat is het fijne aan lezen! Ik lees heel veel verschillende boeken, zoals Lampje, Gangsterschool, Het Ministerie van Oplossingen, Brons, Rebelse meisjes bedtijdverhalen, Juffrouw Pots en Juf Braaksel. Maar ook informatieve boeken zoals De Zweetvoetenman, Alles wat Leeft en Harry Potter. Ook de Kidsweek lees ik graag.’

Kaj Gerbrandy (11 jaar)

‘Hallo! Ik ben Kaj, ik kom uit Heerenveen en ik ben 11 jaar oud. Lezen is  leuk omdat je zelf alle plaatjes in je hoofd kunt bedenken bij het verhaal, je maakt je eigen film in je hoofd. Ik word altijd rustig van lezen en vaak leer ik er ook dingen van. Ik vind alle boeken van Tosca Menten en Marte Jongbloed leuk, omdat ze grappig zijn. Maar eigenlijk hou ik van heel veel soorten boeken. Ik heb laatst Toen het oorlog was  gelezen, heel interessant en nu lees ik Raadsel van de Zee  van Jonne Kramer, die is vol spanning en avontuur, ook heel leuk. Mijn Instagramaccount is ‘gerbrandykaj’.

Aimée Neira (9 jaar)

‘Ik ben Aimée, 9 jaar oud en woon in Amstelveen. Ik hou heel veel van dansen en dat doe ik 3x per week. Hoewel ik het naast school druk heb, probeer ik toch iedere dag een stukje te lezen van een boek. Want ik kan niet zonder mijn boeken! Momenteel ben ik druk bezig met het lezen van de Harry Potter-serie. Het is zo’n spannende boeken-serie dat ik de verhalen soms meeneem in mijn droom. Naast spannende verhalen hou ik ook van meidenboeken zoals Dagboek van een Muts. Het leuke aan lezen is voor mij dat alles even stilstaat omdat ik helemaal wordt meegenomen in het verhaal. En ik kan hier ontzettend van genieten! Nieuwsgierig? Kijk dan naar www.instagram.com/aimee.neira

Isra Radouane (8 jaar)

‘Hoi! Ik ben Isra, 8 jaar oud en woon in Flevoland. Ik vind lezen zo leuk omdat het soms lijkt alsof je het echt ervaart. Er kunnen veel spannende dingen gebeuren die normaal ook zouden kunnen gebeuren. Boeken die ik graag lees zijn bijvoorbeeld Dagboek van een muts en op school vaak nog andere boeken zoals nu bijvoorbeeld Kippenvel.’

Ido Kootstra (11 jaar)

‘‘Hoi! Ik heet Ido, ik ben 11 jaar en kom uit Groningen. Ik hou van spannende boeken en strips maar lees ook graag andere boeken. Mijn favoriete boeken zijn Geheim verzet (Beene Dubbelboer), Onweer en 100 uur nacht  van Anna Woltz. En ook De maanzaak  en Het maanmysterie van Stuart Gibbs. Het leukste aan lezen vind ik dat je het einde niet kunt voorspellen omdat je tijdens het lezen steeds weer wordt verrast. Wil je me beter leren kennen? Kijk dan op mijn Instagramaccount: www.instagram.com/ido_leest/

Sofie ten Berge (11 jaar)

‘Hoi, ik ben Sofie, 11 jaar en ik woon in Drenthe. Ik vind lezen de coolste hobby omdat je helemaal op kunt gaan in een boek en ik me dan meestal in een andere wereld voel. Ik hou van het lezen van Harry Potter, Geronimo Stilton en andere fantasie-boeken met humor. Ook lees ik de boeken van Het Leven van een Loser en andere boeken die daar op lijken.’

Giada Engelen (11 jaar)

‘Ik ben Giada, 11 jaar oud en kom uit Gelderland. Lezen is leuk omdat als je leest het een soort film is waarvan je zelf de plaatjes kan verzinnen, je kan je verplaatsen in figuren in het boek. Ik  vind het erg leuk om in de fantasie van de schrijver te kruipen omdat het soms zo spannend is dat je verder moet lezen. lk lees graag spannende boeken, maar ook grappige boeken. Ik vind de serie Het leven van een loser leuk maar ook de boeken van Niek de Groot, daarnaast lees ik de boeken van Jozua Douglas graag.’

Deel deze pagina: