Eerste Zilveren Griffels en Penselen bekend

  • Deze week iedere dag nieuwe winnaars Zilveren Griffels en Penselen Bekend
  • Het boek Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt ontvangt een Zilveren Griffel en Zilveren Penseel
  • Bette Westera en Sylvia Weve meerdere keren een bekroning ontvangen voor Dit is geen Cobra en het boek Uit elkaar

In de aanloop naar de Kinderboekenweek zijn vandaag de best geschreven kinderboeken in de categorie ‘Zes tot negen jaar’ en ‘Poëzie’ bekendgemaakt. De best geïllustreerde kinderboeken zijn bekroond in de categorie ‘Geïllustreerde kinderboeken’ en ‘Geïllustreerde jeugdboeken’. De bekendmaking werd online gepresenteerd door de bekende presentator van Kinderen voor Kinderen, Ridder van Kooten.

Zilveren Griffel – categorie Zes tot negen jaar

Bette Westera en Sylvia Weve ontvangen samen een Zilveren Griffel voor hun boek Dit is geen Cobra. 

Zilveren Griffel – categorie Poëzie

Bette Westera kreeg vandaag ook een Zilveren Griffel in de categorie Poëzie voor het boek Uit elkaar. Edward van de Vendel ontvangt een Zilveren Griffel voor het boek Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt.

Zilveren Penseel – categorie Geïllustreerde kinderboeken

De Vuurzeevlieg – en andere dierenverhalen geïllustreerd door Carll Cneut en Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt met illustraties van Martijn van der Linden zijn beide bekroond met een Zilveren Penseel in de categorie Geïllustreerde kinderboeken.

Zilveren Penseel – categorie Geïllustreerde jeugdboeken

In de categorie Geïllustreerde jeugdboeken zijn de boeken Uit elkaar van Sylvia Weve en Zwerveling van Peter van den Ende bekroond met een Zilveren Penseel.

 

In aanloop naar de Kinderboekenweek worden een week lang de Zilveren Griffels en Penselen bekendgemaakt. Morgen, 26 augustus, worden de Zilveren Griffels in de categorie ‘Tot zes jaar’ bekendgemaakt en de Zilveren Penselen in de categorie ‘Prentenboeken’. 28 augustus om 11.15 uur zijn alle Zilveren Griffels en Penselen van 2020 bekend.

 

Deel deze pagina: