Evi leest elke dag!

Evi Thijs (10 jaar) is Senaatslid voor de provincie Gelderland. Ze is gek op lezen en al bijna klaar met haar leeswerk voor de Senaat. ‘Als ik een half uur mag lezen, dan voelt dat als één minuut!’ Evi houdt van voetballen, gitaar spelen, viool spelen en buiten spelen. Naast al die hobby’s heeft ze tijd genoeg om te lezen. ‘Ik lees elke dag,’ vertelt ze. ‘Als ik een leuk boek te pakken heb, dan wil ik steeds maar doorgaan.  Dan kruip ik helemaal in het verhaal.’ Haar boeken gaan daarom dagelijks van huis mee naar school en omgekeerd. Op school mag ze elke dag een half uur lezen, thuis gaat ze verder.

Voor de Kinderjury Senaat heeft ze een stapel van elf boeken gekregen, maar die zijn al bijna uit. ‘Zes boeken heb ik al gelezen, met twee boeken ben ik bezig, en ik moet er dus nog maar drie.’ Evi is dus ruim op tijd klaar voor de Senaat in mei aan de geheime vergadering begint. Daarin wordt besloten welk boek dit jaar de Senaatsprijs wint. Welk boek haar persoonlijke favoriet is, gaat ze nog niet verklappen. Maar wel heeft ze een leestip: Het geheim van de Ravenhorst van Christine Linneweever. ‘Dat gaat over roofridders en paardenfokkers en speelt zich af in de riddertijd. Kasteel de Ravenhorst bestaat echt, het ligt bij Winterswijk. Dat maakt het extra leuk.’ Evi is ook fan van de Grijze Jager-serie en schrijft nu zelf een verhaal. ‘Het gaat over twee meisjes die in de wereld van de Grijze Jager leven. Ze beleven spannende avonturen, maar wel anders dan in de serie.’

“Boeken maken het leven leuker. Als je leest, verdwijn je helemaal in een avontuur. Al sinds 2003 ben ik boekrecensent van Kidsweek en 7Days. Dat betekent: iedere week nieuwe boeken lezen, avonturen beleven en daarover schrijven. Voor een boekenwurm als ik is dat de absolute droombaan!” – Annemarie Terhell (interviewer en workshopcoach)
Deel deze pagina: