Dit zijn de favoriete boeken van 2020!

Met wel duizenden kinderen hebben jullie gestemd op jullie favoriete boeken. Alle stemmen zijn geteld, dit zijn de favoriete boeken van 2020 en maken kans om op 23 juni de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken, de Kinderjury, te winnen:


6 t/m 9 Jaar

Dog man
De woef van de wildernis
Dav Pilkey

Dog Man wordt opgepakt omdat hij geld heeft gestolen. Maar heeft hij het wel gedaan? Kunnen Pien, Kleine Karel en Nukkie de echte dader vinden?

Bekijk dit boek op Jeugdbibliotheek.nl
De Zoete Zusjes
Zoeken een Schat
Hanneke de Zoete

De Zoete Zusjes Saar en Janna willen heel graag een schat vinden. Ze verzinnen wat ze dan allemaal gaan doen. Wonen in een kasteel of lekker zwemmen in een eigen zwembad. Maar schatzoeken is helemaal niet zo eenvoudig.

Bekijk dit boek op Jeugdbibliotheek.nl
De Waanzinnige Boomhut van 117 verdiepingen
Andy Griffiths en Terry Denton

Andy en Terry hebben weer dertien fantastische nieuwe verdiepingen gebouwd. Ze zijn op zoek naar een grappig verhaal voor hun volgende boek en belanden in een race tegen de tijd. Met veel stripachtige illustraties.

Bekijk dit boek op Jeugdbibliotheek.nl

10 t/m 12 Jaar

100% coco
Tokyo
Niki smit

Modevlogger Coco gaat naar Tokio om mee te doen met een populaire tv-show. Het is een wedstrijd, wie ontwerpt de schattigste outfit? Al snel heeft ze een crush op de Japanse Yuki, maar is hij wel zo schattig als hij eruitziet? Verhaal met weetjes over de Japanse cultuur.

Bekijk dit boek op Jeugdbibliotheek.nl
Het leven van een loser
Totaal gesloopt
Jeff Kinney

Omdat hun huis wordt gerenoveerd, bereidt de familie van Bram zich voor om tijdelijk naar een andere buurt te verhuizen. Er gaat echter van alles mis tijdens de renovatie. Kunnen ze wel in de stad blijven wonen?

Bekijk dit boek op Jeugdbibliotheek.nl
De Tempeljagers
Het verdwenen eiland van Kivamba
Michael Reefs en Elsa Kroese

Tweelingbroers Noah en Finn vinden in het kasteel Ravenhorst een oeroude kaart van een mysterieus eiland. Ze halen hun avontuurlijke tante Lara, een archeologe, over om hen mee te nemen op ontdekkingsreis. Als hun tante daar wordt ontvoerd, krijgen ze een niet zo eenvoudige opdracht.

Bekijk dit boek op Jeugdbibliotheek.nl
Deel deze pagina: