Fondsen en partners van de Kinderjury,

de lezersprijs van de Kinderboekenweek

 

De Kinderjury wordt ondersteund door onderstaande partijen.

NBD Biblion

NBD Biblion en CPNB zijn in 2018 een nieuwe vorm van partnerschap aangegaan. De focus van de financiële ondersteuning van NBD Biblion aan de CPNB is gericht op het optimaal bedienen en ontzorgen van de bibliotheken.

15 minuten lezen

Een dagelijks leesritueel van 15 minuten zorgt voor een leven lang leesplezier! De leesprestaties van kinderen gaan enorm vooruit als zij iedere dag 15 minuten lezen! Kinderen die dat doen, lezen 1.146.000 woorden per jaar. Hun woordenschat en leesvaardigheid groeien direct. Door de kennis die ze opdoen uit boeken, vergroten ze ook hun wereld. Met een hoger leesniveau worden andere vakken ook toegankelijker. Dat leidt tot betere schoolprestaties en kinderen kunnen hun talent beter ontwikkelen.

De bibliotheek op school

Met de Bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.

 

Stichting Lezen

Stichting Lezen is er om ervoor te zorgen dat alle kinderen en jongeren een omgeving hebben die ze de kans biedt om het plezier in lezen te ontdekken en boeken te kiezen die aansluiten bij hun belangstelling. Zo kunnen ze uitgroeien tot blijvende lezers.

Letterenfonds

Het Nederlands Letterenfonds stimuleert, door middel van beurzen en subsidies aan schrijvers, vertalers, uitgevers en festivals, de kwaliteit en diversiteit in de literatuur en draagt bij aan de verspreiding en promotie van de Nederlands- en Friestalige literatuur in binnen- en buitenland.

Kidsweek

Kidsweek is dé weekkrant voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De krant staat elke week vol met het laatste nieuws uit Nederland en de rest van de wereld. Maar ook met heel veel dierennieuws, verrassende weetjes, boekentips en de beste moppen.

Squla

Kinderen worden door de Kinderjury opgeroepen om te stemmen op hun favoriete boek. Hierbij kunnen ze binnenkort gebruikmaken van de speciale Kinderjury-quizzen op Squla.nl. De quizzen staan geheel in het teken van de Leeslijst van de Kinderjury. Kinderen beantwoorden vragen over bijvoorbeeld welk genre of welk thema ze het meest aanspreekt. Uit elke quiz volgt een boekentip. Dit is de opmaat naar een bredere samenwerking op het gebied van jeugdcampagnes

 

KB

De KB is de nationale bibliotheek: vanuit de kracht van het geschreven woord dragen we bij aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. Dit doen we samen met partners op het terrein van erfgoed, wetenschap en met de openbare bibliotheken. Als nationale bibliotheek maakt de KB de bibliotheekcollectie Nederland zichtbaar, bruikbaar en houdbaar.

Stichting CPNB

De Nederlandse Kinderjury is een campagne van Stichting CPNB. De CPNB spant zich in voor meer, betere en nieuwe ontmoetingen tussen lezers, auteurs en het Nederlandse boek. Collectieve boekpromotie voor boekwinkels, uitgeverijen en openbare bibliotheken die teruggaat tot 1930. De Nederlandse boekenwereld heeft zich in Stichting CPNB verenigd ter bevordering van leesplezier, leescultuur en boekbezit.

Deel deze pagina: