Kinderboekenweekgeschenk 2021

Elk jaar is het weer spannend om te ontdekken waar het Kinderboekenweekgeschenk over gaat. Dit jaar schrijft de gelauwerde auteur Bette Westera een spannend heldenepos over de 10-jarige Tiril.

Tiril en de toverdrank

Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank die zelfs de eerste de beste schapenboer in staat stelt een klinkend heldendicht te maken. Tijdens haar reis door de onherbergzame wereld van de Joekels heeft ze haar gave al snel nodig.

 

Bette Westera 

“De eervolle vraag of ik het kinderboekenweekgeschenk van volgend jaar zou willen schrijven gooit mijn hele planning overhoop en dat is fijn. Heel fijn zelfs, want ook al houd ik nog zo van orde, voor het scheppen van iets nieuws is chaos nodig.”

Kinderboekenweekgeschenkauteur Bette Westera (1958) vierde in 2019 haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken. Vorig jaar won ze voor Uit elkaar de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw. In wisselende samenwerkingen maakte zij prachtige prentenboeken, fictie, non-fictie en gedichtenbundels voor kinderen.

Deel deze pagina: