De Kinderjury

De lezersprijs van de Kinderboekenweek

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Dan vorm jij samen met de rest van de Nederlandse kinderen de Kinderjury! Jullie bepalen met elkaar welk boek de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek, in ontvangst mag nemen. De Kinderjury wordt toegekend in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Op 23 juni 2021 worden de winnaars bekendgemaakt!

LEESWEKEN EN STEMWEEK

Tijdens de eerste tien weken draait het om het (opnieuw) lezen van al jouw favoriete boeken uit 2020. Door middel van de Tiplijsten kun je de eerste hoofdstukken van 50 titels lezen om te ontdekken of je het boek leuk vindt, of om je geheugen weer op te frissen. Lijkt het je een leuk boek? Klik dan direct door naar de Jeugdbibliotheek.nl. Je kunt het boek lenen in jouw bibliotheek of het e-book lenen. Wil je liever luisteren? Dat kan! Heel veel titels zijn ook beschikbaar als luisterboek.

Laat weten wat je van het boek vond door een recensies achter te laten. Hierdoor help jij andere kinderen met hun zoektocht naar hun favoriete boek.

In de Stemweek van maandag 10 t/m zondag 16 mei 2021 kan je jouw stem te laten horen! Alle Kinderen van Nederland vormen in deze week samen de Kinderjury en stemmen op alle kinderboeken uit 2020.

Bekijk eerdere winnaars >

DE TIPLIJST

De Tiplijst is een boekenlijst die je helpt bij het ontdekken van nieuwe boeken. Deze lijst helpt je ook bij het bepalen van jouw favoriete boek. Je kan hier alvast een stukje van het boek lezen om te kijken of het boek bij je past!

Bekijk de Tiplijst! >

Download de Tiplijst en houd bij wat jij van de boeken vond! > (PDF)

 

NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar

De beste jeugdboekenspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil en zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deze bevlogen jeugdspecialist verdient een prijs: de NBD Biblion Jeugspecialist 2020!

Kent u zo’n topper?  Geef hem of haar op! > 
Deel deze pagina: