De Kinderjury

De lezersprijs van de Kinderboekenweek

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Dan vorm jij samen met de rest van de Nederlandse kinderen de Kinderjury! Jullie bepalen met elkaar welk boek de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek, in ontvangst mag nemen. De Kinderjury wordt toegekend in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Op 24 juni worden de winnaars bekendgemaakt!

Genomineerden Kinderjury 2020 bekend!

Duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar hebben gestemd op hun favoriete boek tijdens de Kinderjury Stemweek. Alle kinderen in Nederland mochten na weken thuiszitten en boeken lezen hun stem laten horen om te bepalen wat het beste boek is van alle kinderboeken die in 2019 zijn verschenen. De zes boeken met de meeste stemmen (drie boeken in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie boeken in de categorie 10 t/m 12 jaar) maken kans op de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek. De winnaars in beide categorieën worden op 24 juni bekendgemaakt.

CATEGORIE 6 T/M 9 JAAR:

CATEGORIE 10 T/M 12 JAAR:

LEESWEKEN EN STEMWEEK

Tijdens de eerste tien weken draaide het om het (opnieuw) lezen van al jullie favoriete boeken. Door middel van de Tiplijsten konden jullie de eerste hoofdstukken van 50 titels lezen om te ontdekken of je het boek leuk vindt, of om je geheugen weer op te frissen. Ook kun je recensies achterlaten bij al deze boeken.
Op deze manier help jij andere kinderen met hun zoektocht naar hun favoriete boek.

In de Stemweek van maandag 11 t/m zondag 17 mei 2020 kon je jouw stem te laten horen! Alle Kinderen van Nederland vormden in deze week samen de Kinderjury en stemden op alle kinderboeken uit 2019.

De hoofdstukken kan je natuurlijk blijven lezen op de website, stemmen kan niet meer.

Bekijk eerdere winnaars >

DE TIPLIJST

De Tiplijst is een boekenlijst die je helpt bij het ontdekken van nieuwe boeken. Deze lijst helpt je ook bij het bepalen van jouw favoriete boek. Je kan hier alvast een stukje van het boek lezen om te kijken of het boek bij je past!

Bekijk de Tiplijst! >

Download de Tiplijst en houd bij wat jij van de boeken vond! > (PDF)

 

NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar

De beste jeugdboekenspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil en zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Deze bevlogen jeugdspecialist verdient een prijs: de NBD Biblion Jeugspecialist 2020!

Kent u zo’n topper?  Geef hem of haar op! > 
Deel deze pagina: