Mies van Hout maakt prentenboek van de Kinderboekenweek 2015

Mies van Hout maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2015. Van Hout is al ruim 25 jaar succesvol illustrator en illustreerde, naast haar eigen prentenboeken, boeken van o.a. Paul Biegel, Vivian den Hollander en Hanna Kraan. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt jaarlijks speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt op uitnodiging van de CPNB. Al eerder werd bekend dat Simon van der Geest het Kinderboekenweekgeschenk 2015 schrijft. De 61ste Kinderboekenweek vindt plaats van 7 t/m 18 oktober 2015 en onder het motto Raar, maar waar! staan natuur, wetenschap en techniek centraal.

Mies van Hout (Eindhoven, 1962) werkt sinds 1989 als illustrator en grafisch vormgever. Ze is zich in de loop der jaren steeds meer op prentenboeken toe gaan leggen. Voor Bang Mannetje, met tekst van Mathilde Stein, ontving ze in 2006 de Kinderboekwinkelprijs. Voor haar eigen prentenboek Vrolijk ontving ze in 2012 dezelfde Kinderboekwinkelprijs en Vriendjes werd in 2013 bekroond met een Vlag en Wimpel van de Penseeljury. Haar boeken zijn in meer dan twintig talen verschenen en voor de Duitse versie van Vrolijk werd zij genomineerd voor de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis. Mies van Hout neemt het stokje over van Marit Törnqvist, die voor de Kinderboekenweek 2014 het succesvolle Fabians feest maakte.

Raar, maar waar!

Raar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. Antwoord op de vraag waarom iets zo is of hoe iets werkt kunnen zij niet alleen aan den lijve ondervinden, maar ook door er boeken over te lezen. De boeken die vragen stellen en antwoorden geven komen deze Kinderboekenweek in de spotlights te staan. Denk aan de Willewete-serie van Clavis, Een heel kleine geschiedenis van bijna alles van Bill Bryson, Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten, of Waait het in de ruimte? van Govert Schilling. Maar ook verhalen over uitvinders en wetenschappers, zoals de boeken over Dr. Proktor van Jo Nesbø of Stijn, uitvinder van René van der Velde staan centraal. In alles wordt de nieuwsgierigheid gevierd!

Deel deze pagina: