WIE WORDT JEUGDSPECIALIST VAN HET JAAR?

De stembus is gesloten, nomineren kan niet meer.
Op 2 juni worden de nominaties bekend gemaakt.

 

Meer informatie over de prijs.

De beste jeugdspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil, zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 tot 18 jaar en weet ook uit buiten de bibliotheek kinderen te enthousiasmeren met innovatieve initiatieven. Deze bevlogen jeugdspecialist verdient een prijs: de NBD Biblion Jeugdspecialist 2021!

NBD Biblion over de prijs: ‘Een jeugdspecialist is dé sleutel voor een kind tot de bibliotheek. Die weet welke boeken voor hem of haar geschikt zijn, weet welke boeken bij de leeftijd en interesses passen en heeft een onuitputtelijke bron van kennis. NBD Biblion vindt dat belangrijk en daarom is deze prijs in het leven geroepen.’

KEN JIJ ZO’N TOPPER?

Collega’s uit de bibliotheekwereld kunnen een collega opgeven voor de NBD Biblion Jeugdspecialist die echt een kei is op het gebied van kinder- en jeugdboeken. Een held in het bevorderen van leesplezier bij kinderen door bijvoorbeeld trainingen in 21e-eeuwse vaardigheden of Fablabs. De NBD Biblion Jeugdspecialist is als inspirator voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen en weet in de bibliotheek, thuis en op basisscholen zowel een veilige als een prikkelende leesomgeving te creëren.

‘Miriam is een gids en een genereuze deler die haar rol als moeder en bibliothecaris op een constructieve manier combineert met haar vak. Met humor en haar eigen persoonlijke stijl komt ze met haar boekenblog Boekmama.nl steeds meer op stoom en bouwt ze haar podium, vanuit haar professionele en persoonlijke ervaringen uit naar steeds meer doelgroepen.’ (Uit het juryrapport van 2020 over Miriam Bakker – Jeugdspecialist 2020)

Ken jij een zo’n topper van een jeugdbibliothecaris, leesconsulent, leescoach, educatiemedewerker of iemand die geweldige activiteiten kan organiseren, waardoor de bibliotheek voor alle kinderen relevant en interessant blijft? Meld deze collega dan snel aan en moedig ook vakgenoten aan om hetzelfde te doen, juist in deze tijd waarin jeugdspecialisten onmisbaar werk doen achter te schermen!

Je had tot 19 april 2021 de tijd om jouw nominatie in te dienen. Op 2 juni zal de Top 3 bekend zijn. De uiteindelijke winnaar wordt op 23 juni bekend gemaakt. De winnaar neemt naast de titel NBD Biblion Jeugdspecialist ook een geldprijs van € 500,- in ontvangst, te besteden aan een project binnen de bibliotheek die de jeugdafdeling ten goede komt.

De jury bestaat uit:

  • Miriam Bakker (Bibliotheek Hilversum – winnaar 2020)
  • Karen Bertrams (Collectie & Lezen, Probiblio)
  • Vera Wieringa (Product Owner Jeugd, NBD Biblion)

Nomineren kan niet meer.

Deel deze pagina: