Prentenboek van de Kinderboekenweek 2021

Voor de jongste kinderen maakt Mark Janssen het Prentenboek van de Kinderboekenweek. In Dromer dromen we met Aron mee hoe hij dansend, schrijvend en schilderend de wereld mooier maakt.

Dromer

Aron is op weg van school naar huis. Hij piekert. In de klas hebben ze het gehad over wat iedereen worden wil. Maar hij weet het nog niet… Papa vertelt Aron dat er Denkers zijn, kinderen die nadenken het leukste vinden wat er bestaat. En dan zijn er Doeners, die kunnen geen moment stilzitten, die worden brandweerman, huizenbouwer, en dan heb je… Aron kijkt om zich heen, de takken, de wolken, de geluiden – alles verandert in één grote wonderlijke wereld.
En dan heb je de Dromers.

Mark Janssen

“Het maken van het Prentenboek is een fantastische uitdaging die ik met beide handen aanneem! Ik ga er iets bijzonders van maken en net zoals bij mijn voorgaande boeken wordt het echt een boek voor het kind. Het kind in iedereen.”

Prentenboekmaker Mark Janssen (1974) werkte na zijn afstuderen als illustrator. Sinds een aantal jaar maakt hij zijn eigen prentenboeken met groot succes en eervolle bekroningen. Vanaf zijn eerste illustraties voor een kinderboek tot nu werkte hij mee aan maar liefst 500 publicaties voor Nederlandse, Belgische en Chinese uitgeverijen. Zijn prentenboeken werden vertaald in bijna 20 talen.

 

Deel deze pagina: