Prijzen van de Kinderboekenweek

DE KINDERJURY, DE LEZERSPRIJS VAN DE KINDERBOEKENWEEK

Sinds 2020 wordt de Kinderjury, dé prijs voor het beste kinderboek gekozen door kinderen, ondersteund door de Kinderboekenweek. De Kinderjury is een belangrijke leesbevorderende campagne met als doel kinderen nieuwe boeken te laten ontdekken én hen aanzetten tot meer en kritisch lezen. De prijs wordt uitgereikt in twee categorieën: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar.
Tijdens de Kinderjury wordt ook de NBD Jeugdspecialist van het jaar bekend gemaakt en uitgereikt.

Deze prijs wordt sinds 1988 georganiseerd door de CPNB.

Download het stemreglement >

NBD Biblion Jeugdspecialist

De prijs NBD Biblion Jeugdspecialist en de daaraan verbonden eretitel Jeugdspecialist van het Jaar wordt jaarlijks toegekend en heeft als doel het specialisme in het vak zichtbaar te maken, alsmede de belangrijkheid van dit specialisme te onderkennen. De bij deze prijs betrokken partijen zijn van mening dat deze specialisten onontbeerlijk zijn binnen een biblio-/mediatheek en substantieel bijdragen aan het leesplezier en taalontwikkeling van het (beginnend) zelf lezende kind.

Download het reglement > 

DE GRIFFELS EN PENSELEN, DE VAKPRIJS VAN DE KINDERBOEKENWEEK

De Zilveren Griffels worden toegekend aan de best geschreven kinderboeken van het afgelopen jaar. De Zilveren Penselen worden toegekend aan de best geïllustreerde kinderboeken van het afgelopen jaar. De Nederlands talige auteurs met zilver maken kans op de Gouden Griffel en de Gouden Penseel.

Download het reglement voor de Griffels >

Download het reglement voor de Penselen >

Deel deze pagina: