REMY VAN PEL – 9 JAAR

‘Ik vind lezen leuk omdat je je lekker in een boek kan verdiepen. Dat je zo in het verhaal zit, dat je er niet meer uit kan komen. Ik lees het liefst ’s avonds voordat ik ga slapen avontuurlijke boeken. Mijn ouders hebben me altijd veel voorgelezen en toen ik het zelf kon ben ik eigenlijk nooit meer opgehouden. We hebben thuis veel leesboeken staan, dus ik heb veel om uit te kiezen. Ik zet de boeken op volgorde van oud naar nieuw en zo probeer ik alles in de kast te lezen. De serie van het Leven van een Loser van Jeff Kinney zou ik iedereen aanraden. Die boeken zijn niet alleen avontuurlijk, maar ook grappig. En omdat er veel verschillende delen zijn kan je er lang mee doen. Ik lees liever echt het boek dan via een e-reader. Dan heb je het echt vast, zie je de plaatjes op de kaft. Het echte boek is cooler.’

Recensies van Remy

Dit boek gaat over een molenaarsknecht die Dop heet. Op een dag worden in het stadje vlak bij de molen veel mensen ziek. Het begon allemaal bij de rijken maar het kwam ook bij de arme mensen. Veel mensen beschuldigen Dop, omdat het komt door het brood en waar brood is, is meel en Dop bezorgt het meel! Als dat maar goed afloopt…
Ik vond het een best wel spannend verhaal omdat Dop af en toe opgesloten werd en er zijn twee mannen die haar weg willen hebben, dus ik vond dat wel eng.
Het boek las net zo fijn als een graphic novel (daar hou ik heel erg van!), maar dan zonder alle plaatjes. Ik wilde steeds doorlezen en dat geeft aan voor mij dat ik het boek heel erg fijn vond! Ik vond het echt een héél goed boek en ik heb nu ook zin om ‘Het raadsel van de zee’ van deze schrijver te gaan lezen.

  • Foto: Annemarie Terhell

Deel deze pagina: