Kinderboekenweek op school

Worden wat je wil
Tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober 2021 gaan we lezen over wat je later worden wil. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!


Lesmateriaal

Ga aan de slag met het officiële lesmateriaal van de Kinderboekenweek.

Heeft u het officiële lespakket dan kunt u vanaf nu de lessen downloaden op onderwijs.cpnb.nl

Registreer of log op uw account in. De lessen zijn al zichtbaar als u via het platform heeft besteld, anders kunt u gebruik maken van de code op het lespakket om toegang te krijgen tot het materiaal.


Kinderboekenweekgedicht

Speciaal bij het thema van de Kinderboekenweek schreef Joke van Leeuwen een gedicht genaamd ‘Worden wat je wil’. De Stichting De Schoolschrijver maakte een interactieve les over het gedicht. Benieuwd naar het complete gedicht?


Download het gedicht

Downloads

Worden wat je wil (2021)
De Kinderboekenweekkrant staat boordevol boeken over het thema van de Kinderboekenweek. Download hier de leuke en leerzame thema-spreads. Hang ze op in de klas.


Download de reis om de wereld in 10 boeken

Download boeken over beroepen

En toen? (2020)
Tijdens de Kinderboekenweek van vorig jaar gingen we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. De boeken in deze tijdlijn gaan bijna allemaal over de Nederlandse geschiedenis. Niet alle boeken zijn nog te koop, maar wel altijd te leen in de bibliotheek of als e-book verkrijgbaar.

Ga naar jouw favoriete boekhandel en bibliotheek en kies jouw volgende boek!


Download de tijdlijn en hang hem op in de klas!

 

Dans en zing mee

Dromen over later doen alle kinderen: fantaseren over wat je in de toekomst wil worden én wie je wil zijn. Van piloot, superheld of geitenhoeder tot atleet of chauffeuse. Maar je bent pas écht wat geworden als je bent wie je bent. Dat is waar de titelsong van het 42e album van Kinderen voor Kinderen over gaat: ‘Worden wat je wil’. Voor deze nieuwe single is Mark Haayema verantwoordelijk voor de tekst en Tjeerd P. Oosterhuis voor de muziek.Aanmelden nieuwsbrief voor onderwijs

In onze nieuwsbrief leest u alles over de Kinderboekenweek en andere (voor)leescampagnes.

Meld u hier aan voor onze onderwijsnieuwsbrief

Ga naar onze Twitterpagina Ga naar onze Facebookpagina Bekijk foto's van Stichting CPNB Bekijk filmpjes over boeken