SWEDER VAN DER GAAG – 9 JAAR

‘Als ik een boek lees en ik vind het verhaal leuk, dan kan ik er echt induiken. Het liefst lees ik boeken die griezelig of avontuurlijk zijn. Mijn moeder is heel goed in voorlezen en dat heb ik van haar geërfd. Alhoewel ik graag voorlees aan anderen, lees ik zelf ook elke dag wel een stukje uit een boek voor mezelf. In de ochtend bij het ontbijt, maar ook ’s avonds voor het slapen gaan. Eén keer per week ga ik naar de Bibliotheek, waar ik dan tien boeken uit mag kiezen. Er staan daar zo veel verschillende boeken, dat vind ik fijn. Door die afwisseling heb ik niet steeds hetzelfde soort boek. Als ik een schrijver goed vind, lees ik vaak meer van wat hij of zij geschreven heeft. Ik vind een boek leuk als het verhaal je mee op reis neemt. Als ik mee kan leven met de hoofdpersoon ben ik vanzelf benieuwd naar de rest van het verhaal.’

Recensies van Sweder

Het boek speelt heel lang geleden, dat vond ik leuk en nieuw. In het begin moest ik wel een beetje inkomen, maar uiteindelijk vond ik het boek te kort. Ik had nog wel wat meer met hen willen beleven.
Une en Nano, de hoofdpersonen van het boek beleven veel spannende avonturen; zo komen ze bijvoorbeeld een keer in een vuurzee terecht. Ik denk dat het boek leuk is voor zowel jongens als meisjes en wil zelf nog wel meer van deze schrijfster gaan lezen.

  • Foto: Annemarie Terhell

Deel deze pagina: