Het Prentenboek van de kinderboekenweek


Image

Tweeling

een heerlijk kijkverhaal voor de kleintjes

Robbie en Roef doen het liefst alles samen, dragen altijd dezelfde kleren en zijn allebei gek op ridders. Ze voelen zich helemaal een tweeling! Wanneer ze verkleed naar school mogen komen, hoeven ze niet lang na te denken: zij gaan natuurlijk allebei als ridder.

Als ze na school een zandkasteel bouwen, pakt een meisje het schepje van Robbie af. Roef zegt dat
ze dat niet moet doen. Maar even later doet ze het wéér! Dan blijkt het niet één meisje te zijn, maar twee. Ze zien er precies hetzelfde uit. En zij beweren een ECHTE tweeling te zijn...

Tijdens de Kinderboekenweek is het Prentenboek van Mylo Freeman verkrijgbaar voor €7,25.


Ik zie dit als een geweldige, dubbele kans.
Niet alleen een prentenboek mogen maken waarin ieder kind zich kan herkennen, maar ook kunnen inspireren als donkere prentenboekenmaker.’
Mylo Freeman

Leestips van Mylo & Joan

Ben je opzoek naar diverse en inclusieve boeken?
Deze tiplijst is door Mylo en Joan Windzak (boekwinkel EduCulture) samengesteld.

Joan Windzak biedt in haar winkel een uitgebreid aanbod van diverse en inclusieve boeken aan. Boeken die fungeren als spiegels zodat kinderen zichzelf kunnen herkennen én ramen zodat zij een kijkje krijgen in de wereld van de ander.


Image

Over Mylo Freeman

Mylo Freeman groeide op in Den Haag. Na de Rietveldacademie, waar ze afstudeerde in de richting Illustratie, verhuisde ze naar New York!

Ze hield zich vooral bezig met schilderen. Vijf jaar later keerde ze terug naar Amsterdam en richtte zich na een korte muzikale carrière definitief op het bedenken en illustreren van prentenboeken.

In 1998 kreeg ze de Kiekeboekprijs voor haar prentenboek Potje! Inmiddels heeft Mylo zo’n 60 kinderboeken op haar naam staan, waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella die inmiddels naast Nederland ook in Engeland, Amerika en Afrika wordt uitgegeven. In haar werk probeert Mylo meer etnische diversiteit aan te brengen in de wereld van de prentenboeken.

Deel deze pagina: